Pálená elektřinou 1250 °C
Objem 150 ml
Průměr 80-84 mm
Výška 80 mm
Cena za dopravu, ZÁSILKOVNA POINT, 100,- Kč
Inspirováno indickými šálkami tzv. kulhad... Což jsou tradiční indický neglazovaný šálky vypálené na nízkou teplotu. Tyto šálký "kulhad" jsou na jedno použití. Následně se vyhodí. V mé podobě je šálek opravdu pouze inspirovaný a to nejen stylem kulhad, ale i typickým tvarem skleničky v níž se také tento nápoj v Indii popijí. S touto skleničkou jsem se na svých cestách setkával hlavně ve městě Dillí.
Ke koupi šálku doporučuji si přikoupit i námi připravený MASALA CHAI
Příběh, který se zatím skrývá:
V Indii jsem strávil něco přes rok svého života a prakticky celou jsem ji procestoval. Na cestách jsem se setkával s úžasným folklórem okolo čaje. Na každém nádraží, v každém vlaku, v každé ulici Indie je chaiwalla, mistr čaje, který za pár drobných připraví lahodný osvěžující nápoj složený z černého čaje, koření, cukru, vody, mléka... Celé této směsi se v Indii nazývá prostě chai (čaj).
Většinou a nejčastěji je čaj připravován, nikoliv z mnoha druhů koření, ale z jednoho druhu. Za svůj pobyt jsem se setkal nejčatěji jen s kardamonem a v zimním období se k němu přidal zázvor. Chai s badyánem jsem měl pouze jednou ve městě Mathura, které je známe jako Krišnovo rodiště. Se skořicí jsem se také setkal jednou, ale už nevím, kde to bylo.
Každopádně, proto i tento příběh píšu, máme v naší domácí receptuře jen to koření se kterým jsem se na svých toulkách po Indii setkával
Vznikl nám, tak lahodný chai se kterým jsme se rozhodli podělit i s vámi.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.